Nu är vi igång!

Röda Korset i Karlstad arrangerar en remake eller återbrukstävling. Tävling anordnas i samband med kommunens Globala veckan i Karlstad och avslutas med prisutdelning den 14 oktober i bibliotekshuset. Huvudpris är en nästan ny elcykel som sponsras av Karlstad Energi. Andra priser kommer bl.a från Ohlssons tyger, Husqvarna symaskinaffär, Velostore.

Grundidén för tävlingen är att skapa nya möjligheter för gamla material. Vi ser fram emot på många kreativa, nytänkande bidrag. Produkten vi söker ska vara lätt att sälja och tillverkad av återvunnet material.

Vi hoppas nå ambitiösa designintresserade som får möjlighet att synas med sina idéer och engagera sig i vårt arbete för en bättre värld. Tävlingen gynnar inte bara vinnaren utan även oss eftersom vi får friska idéer på hur vi kan utveckla nya slags produkter av gammalt material.

Tävlingen är öppet för alla i Karlstads kommun. Det finns (nästan) inga gränser för ditt bidrag till tävlingen. Din skapelse ska vara tillverkat till störste delen av återvunnet material. Det kan vara några tygrester du har hemma, några gamla kläder du gör om till något nytt. Böcker som kan få ett nytt liv som anteckningsblock, en cykellampa som återuppstår som skrivbordslampa. Bara fantasin sätter gränser.

Förutom den konstnärliga och kreativa aspekten ska tävlingsbidrag vara säljbar i Röda Korsets Secondhand butik. Intäkter av försäljningen går till Röda Korsets arbete lokalt här i Karlstad samt nationella insamling.

Superskapare, designstudenter, elever, bloggare, entusiaster, återbrukare och andra handarbetsintresserade är välkomna att lämna in bidrag. Mer information finns på https://karlstadremake.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

18 − 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.