Nu är tävlingen avgjort. Vi tackar alla deltagare, jurymedlemmar och sponsorer. Här ser du de vinnande bidrag som juryn har har utsedd.


Bidrag #19

Annika

Ett enkelt och dekorativt sätt att ge älskade gamla plagg ett nytt liv är att göra kuddar/kuddvar av dem. Här är tre barnplagg i bomullstrikå som nu är soffans mysigaste inslag.

Bidrag #18

Ewa

– Boot cuffs, benvärmare och handledsvärmare – Jag använder överdelen av fina men supertrasiga ullstrumpor eller ärmar från gamla ulltröjor. Man kan använda alla möjliga spillprodukter som gardiner, gamla spetsar, fina band och några av alla dessa udda gamla fina knappar man sprättar bort från plagg som är ledsna och går till textilåtervinning. Dessa går även att enkelt skapa även utan symaskin.

Enkelt att något fint sticker upp ovanför stöveln, oavsett vad man har för strumpor.

Bidrag #17

Wayra

Ett grytunderlägg av kork – ett material som annars kastas blir till något vackert som de flesta har användning för i sina hem.

Bidrag #16

Ulrika

Behövde anslagstavlor vid våra skrivbord. Hittade lite klädnypor, lite vit färg, två ramar och lite hönsnät i mors lada. Målade och häftade fast nätet. Kunde inte besluta färg på nyporna så de förblev neutrala men kanske kan en skriva olika text, tex räkningar, att ringa, att arkivera etc på dem …. eller kanske turkosa, glitter, regnbågsfärger….?

Bidrag #15

Tabita

Vägghängd variant på en klassisk herrbetjänt. Några galgar, en bit snöre/rep och eventuellt träkulor.

Bidrag #14

Tabita

Stommen av en gammal pärm skruvad på en träbit. Två skruvöglor & en bit snöre. Enkelt att byta motiv när en tröttnat.

Bidrag #13

Christina

Söta barnkläder av “osäljbara” herrskjortor. Hos Röda Korset och andra second hand affärer finns massor av billiga herrskjortor, som man kan sy småbarnskläder av. Kvaliteten på tygerna i herrskjortor är oftast väldigt bra. Även tråd och sybehör kan man hitta billigt. Man kan också hitta slipsar i alla världens färger och mönster. Jag har sytt en orm av en. Behöver bara stoppas och klistra på ögon(för lite större barn) eller sy ögon för små barn.

Bidrag #12

Erik

Kompostvändare tillverkad av ett par gamla armeringsjärn. Dubbel återranvändning!

Bidrag #11

Tabita

Jag har använt en regnjacka som inte längre kom till användning och sytt en ryggsäck. Den är vattentät och med ett praktiskt fack på utsidan för saker man snabbt vill komma åt. Enkel att göra & passar i alla sammanhang.

Bidrag #10

Lars

Jag sparar på olika korkar och fäster dem på ett starkt snöre tillsammans med en nyckelring. Populär mini-present, inte minst bland båtfolket, som uppskattar att tappad nyckel flyter.

Bidrag #9

Hanna

Dessa var från början två sammankopplade lampor. Sladdarna var trasiga och de fungerade inte. Efter lite upp och nervändande, borrande, målande, pärlande och pysslande skapades dessa två amplar. Att vrida och vända på saker är lite av min specialitet. Dessa är mitt tävlingsbidrag.
Se mer av mina saker på mitt instakonto: house of homebrew.

Bidrag #8

Heiko

Jag gör väskor av remsor från gardin, jeans och delar av skinnjackor. Materialkombination och mönster – och detaljer som en byxficka – bestämmer resultatet.

Bidrag #7

Björn

En cykelhängare gjord av en gammal sadel och ett bockstyre monterat på en planka.

Bidrag #6

Annalena

Använd detaljer från jackan som fickor mm för att varje förkläde skall bli unikt. Hämta för sängen och fodrat höger utseende.

Bidrag #5

Annalena

Väska att ta med matlådor och lite mer eller något annat Väskan är fodrad med avtorkbart material och har enligt lös bottenplatta för att bli stabil
Materialet är ett snyggt tyg regnplagg eller annat plastat tyg bok pärm.

Bidrag #4

Kajsa

Jag väver mattor av osäljbara textilier från Röda Korset Second hand.

Bidrag #3

Monika

Jag köpte en gardin på second hand som jag tyckte passade bra till en bomberjacka. För att göra den mer intressant så broderade jag in namnen (med second hand-inhandlat yllegarn) på mina anmödrar i sju led. Dvs min mamma, mormor, mormors mor osv. Maria är född på 1780-talet…
Knappar, tråd och mudd är nyinköpta.

 

Bidrag #2

Christina 

Att sy kassar är kanske inget nytt, men att ta vara på duschdraperier, tunna nylongardiner och annat tunt tyg är kanske inte så vanligt. Dessa tyger kan man ju lätt hitta på second hand affärer. Mönstret gör man efter en vanlig plastkasse. Den blir väldigt rymlig pga vecken i sidan. Tunn, lätt och går lätt att rulla ihop och ha i fickan eller väskan. Bra som “gå bort present”. Kantband och en tryckknapp behövs utöver tyget.

Bidrag #1

Siv 

Jag gör träd av gamla elledningar/kablar som jag sen monterar på antingen stenar eller stubbar/träbitar.